Søg

Fiskeri med Cheburashka – sådan gør du!

cheburashka

Fiskeri med cheburashka er nyt her hjemme i danmark. De løse tungstenshoveder har åbnet op, for en helt ny form for fiskeri. 

cheburashka
Cheburashka i forskellige farver

Hvad er en cheburashka?

Cheburashka er en ny form for jighoved og navnet kommer fra Rusland. Her i danmark, sælges de til fiskeri med gummidyr. De er lavet af tungsten, da man ikke må anvende bly i danmark. Cheburashka er et løst jighoved hvor man kan sætte forskellige størrelse kroge på. Opsætningen giver en mere livlig gang i vandet, da krogen kan bevæge sig mere frit, end ved traditionel jigfiskeri.

cheburashka

Montering af Cheburashka tungsten

Anvendelsen af cheburashka tungstens hoveder er ret simpel. Man trækker splitten ud og sætter krogen på i den ende hvor bøjningen er størst. Husk at vende krogen så krogspidsen vender op af. Når du har monteret krogen på splitten, skubber du splitten tilbage ind i chebursahkaen. Sæt gerne en lås eller snap i efterfølgende, så splitten ikke glider ud igen. 

Her vises opsætningen med en offset krog, men til put and take anbefales der big eye spoons hooks i str 6-8.

Hvordan fisker man med en cheburashka?

Fiskeri med cheburashkas kan sammenlignes lidt med jerkbait fiskeri efter gedder, dog i en lidt mindre voldsom udgave. Man nøkker og vipper med stangspidsen, for at skabe nogle lokkende bevægelser nede i vandet. Anvend gerne polariod solbriller og kig efter aktivitet, eller fisk som kommer svømmende. Kast lidt forbi fisken og nøk dit gummidyr forbi fisken. Hold gerne lidt afstand, så du ikke skræmmer fisken. 

cheburashka fiskeri

Billedet her over viser nogle af de mange muligheder, som disse løs jighovder tillader. de kan også anvendes til både aborrefiskeri og geddefiskeri. 

Tungsten til ørredsøen

De primære størrelser til put and take fiskeri er fra 0,6g til 2g. Dette kommer an på vandybden. På helt varme dage hvor fiskene går i overfladen, kan de næsten undværes og ellers er 0,6g vejen frem. 1grams er en god allrounder. Vil du fiske spotfiskeri, vil jeg klart anbefale 0,6g, da gummidyret vil synke langsommere og dette tillader langsommere fiskeri. Prøv gerne forskellige farver. I danmark laves de af tungsten, som er et mere miljøvenlig materiale.

De fleste grejbutikker er ved at have disse tungstens jighoveder på hylderne. Dette indbyder til en ny fiskeform, som kan være rigtig effektiv, hvis man anvender det rigtigt. Dette fiskeri kræver lidt øvelse, men er bestemt det værd. 

>>> Her kan du købe cheburashka <<<

Fishmania Danmarks største fiskeportal

Læs også om de nye rib tails her!

Gummidyrs fiskeri er blevet meget populært og ikke uden grund... Læs her hvorfor!

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold