Dette indhold er sponsoreret
Fisk er sundt og fisk er godt. Faktisk er fisk så sundt, at flere ernæringseksperter direkte anbefaler danskerne at spise mere fisk i deres hverdag. Hvad end der er tale om fisk eller skaldyr, indeholder havets levende væsner flere ting som er godt for vores sundhed og helbred. Mange typer af fisk er således fyldt med sunde omega-3 fedtsyrer, såvel som ruge på D-vitaminer, proteiner, jod og selen. Netop omega-3 fedtsyrerne er god til bekæmpelsen af hjerte-kar sygdomme, da det mindsker risikoen for åreforkalkninger og forhøjet blodtryk.
Bestil måltidskasser med fisk
Både fordi det er sund og smager godt, har mange firmaer der tilbyder måltidskasser fået fisk på menuen. Flere firmaer sælger således lækre måltidskasser med fisk til fair priser. Orker du en dag ikke at lave mad selv, eller har du måske en ellere flere ugentlige dage, hvor du på forhånd ved, at du bliver presset på tid, kan du overveje at bestille en måltidskasse med fisk eller en af de andre mange spændende anretninger. Måltidskasserne kan bestillet i portionsanretninger til både enkeltpersoner, par og familier, og sikre dig en god og let måltid.
Hvor meget fisk bør du spise?
De officielle tal fra hjerteforeningen lyder på, at vi som minimum bør spise hvad der svarer til 350 gram fisk om ugen. Heraf er der dog forskel på at spise såkaldte “fede” fisk og almindelige fisk, hvor særligt dem der har fået konstateret hjerte-kar-sygdomme anbefales at spise noget mere fed fisk. Der er ingen maks begrænsninger for hvor meget fisk du kan spise, så er du vild med fisk, er det bare at slå sig løs. Det kan næsten ikke lade sig gøre at få for meget fisk.
Hvad er fede fisk?
Inden for madlavning opdeler man fisk i fede fisk og magre fisk. Eksempler på hvad disse to typer fisk kan være er som følgende:
Fede fisk kan være laks, makrel og sild, mens magre fisk kan være rødspætter, torsk og sej.
Har du forhøjet kolesteroltal eller hjerte-kar-sygdomme er det den fede fisk du skal prioritere, hvor det anbefales at du spiser mindst 300 gram fed fisk om ugen.
Køber du fisk i stedet for at fange dem selv, skal du dog være opmærksom på, at fisk der har været længere tid på frost kan miste nogle af de vigtige næringsstoffer og dermed kvaliteten. Fisk der har lagt for længe, risikerer også nemt at komme til at smage harskt.