Søg

Artsbeskrivelse Europæisk malle

Europæisk malle i Danmark Wels Catfish

Europæisk malle i Danmark

Den europæiske malle også kaldet Silurus glanis, Silurus silurus og Silurus glanis aralensis på latinsk. På engelsk hedder den Wels Catfish. Den europæisk malle er en stor rovfisk og ådselsæder. Den kan blive op til 60år gammel. Den kan vokse op til 4,5meter lang og veje omkring 300kg. Den kan kendetegnes ved de lange føletråde og åleligene krop. Dens mund og hoved er meget stor i forhold til resten af kroppen. Den forkommer i mange variationer af farver, men primært i brune og grønlige farver. 

Europæisk malle - Hvad spiser den?

Den Europæiske malle er en meget glubsk rovfisk. Den spiser alt hvad den kan gabe over. Det kan være lige fra fisk, fugle, krebs, små pattedyr, som mosegrise, rotter. I nogle tilfælde har europæisk maller også spist små hunde, som er kommet fro tæt på vandkanten.

Europæisk malle i Danmark artsbeskrivelse

Europæisk malle i Danmark

For nogle år siden blev der fanget en europæisk malle i en mose nær Silkeborg. Mallen vejede godt 16kilo og blev fragtet til Aqua Ferskvands center i Silkeborg. Der er flere af landets Karpe og Stør søer, som også har udsat europæiske maller. Du kan se kort over karpe stør søer her. 

Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold