Søg

15 “NEED to HAVE” endegrej der bør være i din grejkasse!

Bedste endegrej til lystfiskeri i Danmark

Bliv kongen af fiskevandet med disse 15 gode agn!

Lystfiskeri er en meget alsidig hobby og man kan komme igang for ret få penge. Nogle finder hurtigt en niche, som fiskeri efter havørred, regnbueørred, gedder eller karper. Der er også nogle lystfiskere, som bare fordyber sig i fiskeriet i sin helhed og fisker når muligheden byder sig uden de store tanker om fiskegrej eller fiskesæson (fik du set vores fiskekalender?). 

Måske man bare fisker med gutterne eller med sine børn et par gange om året og finder det gamle grej frem fra morfars grejkasse. Der er sket meget siden morfar var ung – og nyt grej med friske kroge øger dine fangstchancer væsenligt.

Lav din egen komplette grejboks med disse endegrej

Artiklen her tager dig igennem 15 gode typer af endegrej, som er alt hvad du behøver, hvis du ikke vil kaste en formue efter en niche, men bare have det mest basale og mest populære endegrej til det danske lystfiskeri. 

15. Gummidyr/ Shad

Iam Company Format Pioneer 88mm er en shad med fiskeform og med sine 88mm er dette softlure perfekt til de kræsne aborre, sandart eller hvis du skal downsize til geddefiskeri. Er du på ferie langs den jyskevestkyst eller kysten kan de også anvendes til fiskeri efter havbars, pighvar eller torsk. 

14. Gummidyr / softlure

Crazy Fish Polaris 100mm er et flydende gummidyr, men et stort potentiale! Ikke nok med at den kan lokke put and take søens regnbueørred, så er den super effektiv til sky aborre, da den næsten kan fiskes passivt! Polaris er et flydende gummidyr, som rejser sin livlige hale op fra bunden. Den kan fiskes med almindeligt jighoved, men også gøres ekstrem livlig hvis man anvender cheburashka eller texas-rig. Vælger man den mørkegrønne variant, kan den sikkert også overliste en sky pighvar eller havbars, da den imitere en skræmt tobis, som prøver at gemme sig i sandbunden!

13. Wobler

Savage Gear 3D Roach Lipster er en wobler til geddefiskeri fra savage gear. Disse woblere imiterer de byttedyr, som gedden elsker blandt andet skalle og aborre. Denne wobler er flydende og kommer med en ske, som gør den har en aktiondybde på mellem 1-2 meter. Den kommer i to forskellige størrelser og et et perfekt valg hvis du skal på geddejagt i ukendt farvand eller lavvandet områder. 

fiskegrej.dk
Fra 119,-
lystfisk.dk
Fra 99,-

12. Wobler

ABU Hi-Lo Floating 2 i en!

Hi-LO wobleren fra ABU Garcia er en berygtet en af slagsen. Den har været en stor fanger i årtier! Ja næsten en hel generation. Her får du virkelig meget wobler for pengene. Den fåes i flere størrelser, så den også kan bruges til de lettere fiskestænger. Den er hovedsageligt et geddeagn her hjemme, men sikkert også effektiv til store aborre og sandart! Ja prøv den når havbarsen jager i brændingen! En rigtig klassiker, som er et must i grejboxen. 

korsholm
Klik her - Fra 55,-
lystfisk.dk
Klik her - Fra 69,-
fiskegrej.dk
Klik her - Fra 89,-

11. Blink

ABU Atom er et klassisk geddeblink som sammen med HI-LO wobleren har fanget mange fisk i flere årtier. I dag fåes ABU i flere varianter og størrelser, som gør den til et alsidigt våben i din grejkasse. De små atom blink er meget effektive til fiskeri efter aborre og de større efter gedder. Et blink der virkelig kan lave noget larm! Prøv det også ved kysten hvis du er på jagt efter havbars.

10. Blink

ABU Toby hører til en af de klassiske, hvor de små 7grams er super effektive i put and taken, åen og kysten. De lidt tungere modeller er et sublim våben til alt fra havørred, makrel, havbars og endda laks! Der er en grund til at så mange har kopieret Toby blinket fra ABU. Det er et gennemeffektivt blink. 

fiskegrej.dk
Klik her - Fra 25,-
lystfisk.dk
Klik her - Fra 22,50,-

9. Spinner

ABU Reflex spinner er en af de agn der nok har været kendt i flest år. Den har eksisteret i mange år og er stadig den dag i dag en af de mest effektive spinnere til fiskeri efter aborre! Ja generelt så elsker de fleste fisk denne spinner. 

korsholm
Klik her - Fra 25,-
lystfisk.dk
Klik her - Fra 22,-
fiskegrej.dk
Klik her - Fra 19,-

8. Pirk

Kinetec Crazy Herring kasteprik – Kinetec har lavet fiskegrej i en del år, og kommer med denne super fede kastepirk, som både har en lokkende gang i vandet, men også kan anvendes til lidt tungere fiskeri efter torsk, makreller og lign ved moler og havne.

fiskegrej.dk
Klik her - Fra 19,-
lystfisk.dk
Klik her - Fra 29,-

7. Kystwobler

Westin Salty er en klassik kystwobler, som har rigtig mange havørred på samvittigheden. Den kommer i et hav af størrelser og farver og kan også bruges til fiskeri efter makrel, torsk, havbars og hornfisk. 

fiskegrej.dk
Klik her - Fra 49,-
lystfisk.dk
Klik her - Fra 45,-

6. Blink

Stripper blinket er et kendt blink blandt mange lystfiskere – og ikke uden grund. Blinket har en helt unik form og gang i vandet! Først kom den almindelige hvide version. Dette blink har taget og fanger stadig mange havørred! Og det er ikke kun på kysten dette blik viser sit værd. Både i åen og ikke mindst i put and take søen er dette blink et storfanger og tæt på det sikre valg!

fiskegrej.dk
Klik her - Fra 35,-
lystfisk.dk
Klik her - Fra 29,-

5. Wobler

Rapala Floater original er en klassisk wobler som har været på markedet i mange år og en kendt storfanger blandt mange lystfiskere. Wobleren fra Rapala er flydende og super effektiv til fiskeri langs de danske åer efter havørred, bækørred og regnbueørred i alle landets put and take søer! 

korsholm
Klik her - Fra 89,-
lystfisk.dk
Klik her - Fra 69,-
fiskegrej.dk
Klik her - Fra 69,-

4. Gennemløber

Savage Gear Line Thru Seeker ISP er en ny spiller på banen, men er ikke bare ekstrem effektiv til fiskeri efter havbars og makreller, så kan den sildeligende gennemløber også lokke de store sultne havørred. Gennemløberen fra Savage gear er udstyret med Intense Strike Point (ISP), som øger chancerne for en bedre krogning, da fisken har et hug punkt. 

fiskegrej.dk
Klik her - Fra 35,-
lystfisk.dk
Klik her - Fra 38,-

3. Gennemløber

Præsten er nok en af de mest solgte gennemløbere, når det kommer sig til fiskeri i put and take. Præsten gennemløber kommer i forskellige størrelser til enhver situation. Gennemløberen kan fiskes i både de øvre og nedre vandlag og er et effektiv endegrej året rundt. 

korsholm
Klik her - Fra 50,-
lystfisk.dk
Klik her - Fra 49,-

2. Blink

AKKOI Reflex er ny i klubben, men ikke til at tage fejl af. Det er en af de stærkeste blink i mikro blink klassen, med sin ultra tynde Mustad kvalitetskrog og ekstrem hårdfør lakering! Er det varmt og fiskene er forsigtige kan blinket fiskes ultra langsomt, da enkelt krogen minimerer risikoen for bundbid. Er du til UL fiskeri på kysten efter sommer makrel eller havørred på kysten, så kommer mikro blinket også til sin ret her. Du kan med fordel montere blinket efter en synkende bombarda. 

lystfisk.dk
Klik Her - Fra 39,-

1. Spinner

Mepps er uden tvivl en af de største favoritter og langt de fleste lystfiskere har stiftet bekendtskab med denne 80 år gamle super effektive og anerkendte spinner!  Ikke nok med at den kommer i mange former og farver, så kan den klassiske mepps bare noget. Det vil være en påstand, men denne spinner kan stort set bruges til de fleste rovfisk! Du kan fiske efter gedde, sandart, aborre, havørred, hornfisk, havbars, makrel, laks, regnbueørred, bækørred, søørred og sågar ål har før bidt på krogen af en mepps!   Hvis man kigger på deres hjemmeside kan man se et skema over 45 fiskearter, som alle kan fanges på en Mepps spinner! De mest populære er Aglia og Comet. Med en Mepps spinner i grejæsken er du klar til fiskeri næsten lige meget hvilket vand du befinder dig ved! 

korsholm
Klik her - Fra 35,-
lystfisk.dk
Klik her - Fra 29,-
fiskegrej.dk
Klik her - Fra 14,75,-
Søg

Andre lystfisker artikler

Populære artikler

Følg os på Facebook

Artiklens indhold